Ford lanserer to nye luksus-SUVer!

31.10.2016
Med utstyr som eksklusivt Windsor-skinninteriør og aktiv støydemping vil Ford med Vignale-variantene av Ford Edge og Ford Kuga dekke den stadig sterkere etterspørselen etter luksus-SUVer i Europa.

- Disse Vignale-variantene er et direkte svar på den økte etterspørselen etter mer eksklusive SUVer. Vignale representerer det beste Ford kan tilby innen interiør, design, teknologi, eksklusive materialer og håndverksutførelser - og det aller meste er standardutstyr, sier markedsdirektør i Ford Motor Norge Geir Haugaard.

For flere bilder, video og informasjon:
 KLIKK HER

Setene er spesialutviklede Vignale-skinnseter hvor begge forsetene har 10-veis elektrisk justering med minne. Vignale kommer i tillegg med skinnkledd dashbord, instrumentpanel, midtkonsoll, og en rekke andre unike Vignale detaljer. Dessuten er spesielle aluminiumsfelger på hhv 18’’ (Kuga Vignale) og 20’’ (Edge Vignale) standard.

Mye teknologi

De nye SUVene Kuga Vignale og enda større Edge Vignale kommer med Fords adaptive frontlyssystem som standard. Her blir hovedlysets vinkel intensitet automatisk tilpasset forskjellige kjøremiljøer, situasjoner og vær.

Med på kjøpet får du også Fords system for parkeringsassistanse for både automatisk lukeparkering og automatisk vinkelrett parkering som for eksempel i parkeringshus. I tillegg er automatisk åpning av bilens bakluke standard - der luken enkelt kan åpnes med en sveipebevegelse med foten under bilen,

Også Fords nye SYNC3 kommunikasjon- og underholdningssystem blir levert som standard på luksus-utgavene av de to populære nye SUVene. Med "touch"-skjerm og din egen stemme styrer du alt fra navigasjon til klimaanlegg via en krystallklar høyoppløst 8-tommers skjerm sentralt plassert i dashbordet. Her har du også mulighet for å koble opp din iPhone direkte med Apple CarPlay, eller det tilsvarende systemet for Android-smarttelefoner – Android Auto.

De nye teknologiene inkluderer også aktiv støydemping på Edge Vignale. Dette er et system som demper all irriterende lyd utenfor bilen, en teknologi mange kjenner fra øretelefoner.

Tre mikrofoner i taket på bilen oppdager forstyrrende lyder fra motoren, vindstøy og liknende. En styreenhet motvirker disse lydene ved å sende motsatte hørbare lydbølger gjennom bilens lydsystem. Både musikk og samtaler inne i bilen er selvsagt upåvirket av den aktive støydempingen.

Voldsom økning i SUV-salget i Europa

SUV-andelen av det totale bilsalget i Europa har økt fra 6 % i 2005 til 23 % i 2015. Dette forventes å øke til 27 % innen 2020, ifølge analyseselskapet IHS.

I Europa er andelen av de som velger høyeste utstyrsnivå på Kuga 70%, men i Norge er denne andelen enda høyere. da 85% av Kuga-salget i Norge i 2015 var med det høyeste utstyrsnivået Titanium X. Dette indikerer at det er høy etterspørsel etter luksusvarianter i SUV-segmentet.

Mye luksus for pengene


Ford Motor Norge forventer at hver tiende kunde av nye Ford Kuga og nye Ford Edge vil velge de meget godt utstyrte Vignale-variantene.

Nye Ford Kuga Vignale kan du få med en 2 liters-TDCI-motor med firehjulstrekk og 150 HK eller 180 HK. Begge kommer med Powershift automatgirkasse. Prisen på Kuga Vignale - med disse motorene er helt nede på henholdsvis 497 000 kroner og 517 000 kroner.

Nye Kuga Vignale kommer i tillegg med en 182 hestekrefters sterk 1.5-liters EcoBoost-bensinmotor med AWD. Da ligger prisen på 527 000 kroner.

Nye Edge Vignale er også utstyrt med Fords intelligente og avanserte firehjulstrekksystem. Denne store SUV-varianten fås med en 2-liters 180 HK dieselvariant og manuelt gir til 660.000 kroner. Den kommer også med en enda mer potent 210 HK diesel med Powershift automatgir til 705 000 kroner.

Fire Vignale-varianter på det norske markedet


Med de to nye SUVene tilbyr Ford nå i alt fire Vignale-varianter.

Fra før har Ford nemlig introdusert både familiebilen Ford S-MAX og den populære Mondeo som Vignale. Med bakgrunn i etterspørselen etter velutstyrte toppmodeller og det økte modellutvalget vil Fords Vignale-serie nå få en fremtredende plass i alle Ford-forhandleres showrom, avslutter Geir Haugaard.

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer