60 mil med vår nye varebil: Ford Transit Custom AWD

60 mil med vår nye varebil: Ford Transit Custom AWD

27.01.2024

Endelig er nye Custom her, og vi har prøvekjørt nyheten med firehjulstrekk. Les hvordan Merkesjef for Ford i Sulland Gruppen, Sigurd Overskott, opplevde sine første 600 km bak rattet i den nye varebilen på skikkelig vinterføre.

 • Fakta om testbilen

  Biltype: Ford Transit Custom AWD L1 (kort utgave)

  Modellår: 2024

  Utstyrsnivå: Limited

  Motortype: 2.0L EcoBlue 170 HK diesel

  Girkasse: 8-trinns automat

 • Transit Custom Agate Black


 • Turinformasjon:

  Turen startet fredag 19. januar fra Ford Sulland Hamar, med full dieseltank, kun 1 voksen i bilen samt noe bagasje. Turen gikk derfra innom Ford Sulland Gjøvik, og videre mot Bagn og Søre Fjellstølen i Valdresområdet. Lørdag formiddag gikk turen derfra med to voksne, samt et fullt flyttelass bak i varebilen. Søndag gikk turen fra Tønsberg tilbake til Hamar, totalt 607 km ble tilbakelagt. På turen var det alt fra -20 til +3 grader med mye snø, is, slaps og glatte veier.  

  Kjøreopplevelsen:

  «Nye Ford Transit Custom oppleves som en særdeles komfortabel og flott varebil! Jeg glemte nesten at jeg kjørte varebil, for det var nærmest personbil/SUV-komfort i den», sier Sigurd Overskott.  Det han ble mest imponert over var hvor trygg og effektiv bilen fremsto på skikkelig vinterføre, med til dels varierende forhold. Turen startet på Hamar i 15 kuldegradergrader. 

  Display

  Kjølig: Som man ser i displayet er dette en helt ny bil, som kun hadde gått 132,7 km før denne helgeturen startet. 70-literstanken på bilen var fylt med diesel, og bilen anslo 713 km rekkevidde. Holdt det for den 600 km lange turen mon tro?


 • Komfortabelt fra start:

  Bilen ble satt på forvarming ved hjelp av dieselvarmeren med tilhørende fjernkontroll. Det var svært behagelig å starte turen med oppvarmet bil med varme i både ratt, setet, frontrute, speil og bakrute! Tut og kjør, med andre ord. Vil også legge til at det var svært enkelt å koble telefonen trådløst til Apple Carplay og dermed få navigasjon via Google Maps, samt musikk fra Spotify. Sømløst og greit. Infotainmentskjermen oppleves som svært intuitiv, responsiv og rask. Imponerende godt utstyrt bil til varebil å være.

  Fylling av diesel

  Stiv pris: Undertegnede, som til vanlig kjører Ford Mustang Mach-E, hadde nesten glemt hvordan det var å fylle diesel. Tanken var nesten full, men tanket likevel opp 13,8 liter til den nette sum av snaut 300 kr før avreise ( 21,56 kr/literen). Med den drivstoffprisen snakker vi om lag 1500 kr for full tank, som på denne varianten har ekstrautstyr med oppgradert fra 50L som standard til 70L-tank.

  Innvendig Transit Custom

  Innvendig: Slik ser det ut innvendig i nye Ford Transit Custom. Denne er satt opp med enkelt passasjersete, men fås også som tre-seter. Meget god plass i kupéen og til bena, spesielt grunnet at girvelgeren er på høyre hendel på rattet. Enkelt og oversiktlig førermiljø, og man sitter godt og komfortabelt i bilen som for mange firmakunder vil bli benyttet som kontor og arbeidsplass. Legg merke til den uttrekkbare sitteputen, som gir god støtte under lårene. I tillegg er det justerbare armlener på hver side av både fører og passasjer. Som nevnt tidligere er nye Custom er svært godt utstyrt bil, med blant annet trådløs ladeplate for mobil, og nevnte varme- og komfortfunksjoner. Bilen ble varm og god, rutene var isfrie selv om forholdene var krevende. Gode koppholdere i dørene samt en uttrekkbar koppholder i midtkonsollen.


 • Bilen har også selvsagt adaptive cruisekontroll, filholder, ryggekamera, parkeringssensorer og det siste av teknologier – som man tidligere ikke fikk på denne typen varebiler.

  Skjerm

  Kjøremoduser: Bilen har flere ulike kjøremoduser man kan velge, som alle har ulike egenskaper. På dette føret ble både «normal», men også i store deler av turen kjøremodus «glatt» benyttet. Enkelte steder på tørrere asfalt ble også sportsmodusen testet, og man merker da at bilen blir hakket sprekere og gir kraftigere akselerasjon og direkte kjørefølelse. Bilen opplevdes trygg på vinterføre også i normal-modus, mens bilen i kjøremodus «glatt» stabiliserer noe mer og gir små begrensninger i kraftoverføringen og akselerasjonen. Firehjulstrekksystemet oppleves som veldig solid og velutviklet, med riktig balansering av kraftoverføring på for- og bakaksel. Bilen føltes trygg både med- og uten last, med godt feste selv på piggfrie vinterhjul.

  All Wheel Drive

  All Wheel Drive: AWD, eller firehjulstrekk, er den største og viktigste nyheten på denne varebilen. Noe Ford ikke har hatt tidligere i dette segmentet.

  Bjørnen

  Kort stopp på «Bjørnen»: Det ble en kort benstrekk på Odnes like før Dokka. Som vi ser er det skikkelig vinterføre og mye snø, og temperaturen var her -18 grader. Fortsatt varmt og godt i bilen, måtte skru ned til 20 grader og brukte Auto-innstillinger på klimaanlegget. Komfortabelt! Det begynte etter hvert også å bli mørkere, og LED-lysene som er standard på Limited-utgaven oppleves som meget gode. Liker også signaturlysstripen i fronten!


 • Vel fremme på hytta på ca. 1000 meters høyde over havet kom vi opp uten problemer. Veiene var godt brøytet, og temperaturen var noe mildere i høyden med rundt 10-12 kuldegrader. Flott vintervær og stjerneklar himmel her i det klokken nærmet seg 17:30 denne fredags ettermiddagen.

  Ford Transit Custom foran hytte

  Lørdag morgen var det tid for å pakke flyttelasset fra den solgte hytta inn i bilen, og sette kursen mot Tønsberg.

  Utsikt fra passasjersetet

  Oversiktlig: Slik ser det ut i nye Ford Transit Custom AWD fra passasjersetet. Infotainmentskjermen er fokusert mot sjåføren, mens passasjeren har god plass og oversikt. Man sitter høyt og komfortabelt.

  Ford Transit Custom og snø

  Mye snø: I Tønsberg var det kommet mye snø, og det var fra lørdag til søndag blitt en del mildere og glatt føre. Tid for hjemreisen, hvor Statens Vegvesen anbefalte folk på Inn- og Østlandet om å la bilen stå om man kunne, og ta det rolig i trafikken om man måtte ut å kjøre. Det skulle vise seg å bli en lang reise hjemover mot Hamar.


 • Hjemturen

  Søndag morgen var det +2 grader og lett regn i Tønsberg, store kontraster fra dagene i forkant. Her var det bare å beregne god tid og ta det pent. Den snaut 230 km lange turen tar normalt ca. 2 timer og 45 minutter, mens denne dagen skulle det ta hele 4 timer. Ble flere steder liggende bak brøytebiler og trafikken sto til dels stille enkelte steder. Det ble lav snittfart på turen med andre ord, men selve kjøringen gikk veldig fint, uten antydning til utfordrende feste- og kjøreforhold for firehjulstrekkeren. Bilen oppleves fortsatt meget trygg og komfortabel.

  Biler på veien i snø

  Vel fremme:

  Etter 4 timer på E18 og E6 ankom jeg endelig Hamar igjen. Totalt for turen hadde jeg nå kjørt 607,3 km fordelt på ca. 10 timers kjøring denne helgen. Snittforbruket på turen ende på 0,79 liter på mila, som må sies å være godkjent for en 170 hestekrefters dieselbil med firehjulstrekk, gitt forholdende tatt i betraktning.

  Ford Transit Custom fra Sulland

  Konklusjon:

  «60 mil med et stort smil» oppsummerer egentlig denne varebilnyheten godt.

  Nye Ford Transit Custom leverer en meget god kombinasjon av komfort, kvalitet, fremkommelighet, teknologi og ikke minst nyttekjøretøy-egenskaper. Man sitter godt i bilen, og dette fremstår som en meget god totalpakke hvor det er lite å trekke for. Dette er en varebil som setter en ny standard i segmentet, og er en nyhet som rett og slett må oppleves.

  Ta kontakt med din lokale Sulland Ford-forhandler for å avtale en prøvekjøring.

  Vi kan tilby gunstig leasing, enten med eller uten innskudd, og med kjørelengde og avtaletid som passer deg eller din bedrifts behov.


 • Priseksempel leasing:

  Kun 4 990 kr/mnd*

  Startleie: 99 120 kr

  Leieperiode: 36 mnd/45 000 km

  Rente: 5,99% flytende kampanjerente

 • Transit Custom leasing
 • *Pris levert din lokale Sulland-forhandler. CO2 221 g/km. Totalsum: 278 760 kr. Etableringsgebyr 4 790 kr tilkommer første faktura, samt 95 kr i termingebyr pr. mnd. Forutsetter salg til næringsdrivende. Alle beløp er eks. mva. Ford Credit levert av Santander Consumer Bank AS. Forbehold om prisendringer og trykkfeil. Gjelder kontrakter signert innen 31.03.2024.

  Ford Transit Custom fra Sulland


Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer