Ford inngår unikt teknologisamarbeid med Tibber i Norge

Ford inngår unikt teknologisamarbeid med Tibber i Norge: Skal tilby neste generasjons smarte ladeløsninger

09.12.2023
 • Ford har inngått et unikt partnerskap med Tibber i Norge. De to selskapene skal fremover samarbeide tett for å utvikle morgendagens smarte ladeløsninger for Fords stadig voksende elbilportefølje.

  Det norske samarbeidet er en del av et større internasjonalt samarbeid med Tibber i Tyskland og Nederland, og det engelske energiselskapet Octopus i Storbritannia.

  – Vårt nye energiinitiativ er en ny milepæl på veien mot en ny helelektrisk hverdag med en ny generasjon elbiler. Samtidig vil dette gi helt nye kundeopplevelser. Vi har valgt å samarbeide med energileverandører som deler vår nyskapende tankegang, og som kundene kan stole på gir dem de beste ladeprisene på fornybar strøm, sier general manager, Ford Model e, Ford Europe, Martin Sander.

  Smart, miljøvennlig og kostnadsbesparende hjemmelading

  – Det strategiske samarbeidet vil blant annet innebære både data- og teknologideling for å skape fremtidens dynamiske og smarte ladeløsninger. Fra tidlig 2024 vil også alle Fords helelektriske personbiler være tilgjengelig i Tibber-appen – for smart, mer miljøvennlig og kostnadsbesparende hjemmelading - når strømprisene er på sitt laveste, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

  Fords egne data viser at opptil 87% av Mustang Mach-E eiere lader bilen sin hjemme. Energikostnaden er også den mest betydningsfulle faktoren for dem når det gjelder lading.

  Tetteste samarbeidet med en elbilprodusent noensinne

  Samarbeidet er det første av sitt slag som Tibber har inngått med noen elbilprodusent på det norske markedet. De har allerede mer enn en million aktive brukere på sin plattform.

  – Det unike teknologisamarbeidet vi nå har inngått handler om mer enn bare en integrasjon, for med et langsiktig og utstrakt data- og teknologisamarbeid ligger alt til rette for at vi sammen kan skape fremtidens beste ladeløsninger for alle Ford-eiere. Som en pioner innen smartlading er vi derfor svært begeistret for det nye partnerskapet med Ford. Vi er imponert over deres ambisjoner, og har et felles ønske om å gi forbrukerne muligheten til å bruke energi smartere, sier manager for Smart Charging i Tibber, Børge Dvergsdal.

  Storsatsing på en helelektrisk og karbonnøytral fremtid

  Ford vil innen 2025 tilby 10 helelektriske kjøretøy i Europa. Disse er Explorer, Mustang Mach-E, F-150 Lightning, Puma, E-Transit, E-Transit Custom, E-Transit Courier, E-Tourneo Custom, E-Tourneo Courier og en mellomstor ny crossover. De planlegger også å rulle ut sine energitjenester til ytterligere elektriske produkter gjennom 2024 og fremover.

  Selskapet kunngjorde i fjor at de vil endre hele sin portefølje av person- og varebiler i Europa til 100% elektriske innen 2035.

  Ford har som mål å oppnå karbonnøytralitet for sine europeiske fasiliteter, logistikk og direkte leverandører innen 2035. Innen 2030 skal etter planen halvparten av deres globale produksjon være elbiler. Globalt sikter de seg inn mot å være karbonnøytrale senest innen 2050.

  Tidligere i år åpnet Ford Cologne Electric Vehicle Center (CEVC) i Tyskland. Anlegget vil produsere en ny generasjon elektriske personbiler for de europeiske markedene. Den første ut er nye helelektriske Ford Explorer. CEVC vil være Fords første karbonnøytrale bilfabrikk globalt.


Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer