Ford introduserer LFP-batterier i Mustang Mach-E og øker sin batteriproduksj­onskapasitet

16.02.2023
 • I løpet av året introduseres LFP-batterier (litium-jern-fosfat) for enkelte modellkonfigurasjoner av den populære SUV-en Mustang Mach-E. LFP-batterier er svært holdbare, lader raskere og benytter færre kostbare og høyt etterspurte råmaterialer.

  Ford har også annonsert at de vil investere 3,5 milliarder dollar for å bygge en LFP-batterifabrikk i Michigan, USA, som en del av selskapets over 50 milliarder dollar store globale satsing på elbiler. BlueOval Battery Park Michigan vil bli åpnet i 2026.

  Denne satsingen vil forbedre tilgjengeligheten av biler med kort leveringstid og samtidig opprettholde bilenes konkurransedyktighet og etterspørsel. Ford har, som en del av Ford+ planen, som mål å produsere 600 000 elektriske biler globalt årlig i løpet av 2023, og 2 millioner årlig i løpet av 2026.

  Introduksjonen av LFP-batteriene vil gjøre at Ford kan produsere flere elektriske biler, gi nye elbilkunder flere valg, og samtidig nå selskapets mål om 8 % EBIT margin for Model e i løpet av 2026.

  – Vi har satt oss som mål å lede elbilrevolusjonen. Det betyr å investere i teknologien og arbeidsplasser som vil gi oss et forsprang i denne globale transformasjonen av industrien vår, sier Bill Ford, styreformann i Ford Motor Company.

  LFP-batterier: Eksepsjonelt holdbare, tåler hyppigere og raskere lading

  LFP-batteriene er svært holdbare og tåler hyppigere og raskere lading, samtidig som de inneholder færre kostbare og høyt etterspurte råmaterialer. Dette rimeligere batteriet, produsert i storskala, vil med sine egenskaper ytterligere styrke konkurransedyktigheten til Fords elbiler. LFP-batteriene vil også bli tatt i bruk i neste generasjon elektriske personbiler og nyttekjøretøy som er under utvikling.

  – Fords elbilportefølje har allerede generert stor etterspørsel. Snart vil millioner av kunder få oppleve fordelene med Fords elbiler, med nyskapende og holdbare batteri-teknologier - som bare vil bli rimeligere over tid - sier toppsjefen i Ford Motor Company, Jim Farley.

  Skal redusere ventetiden på Mustang Mach-E og F-150 Lightning

  Selv før batterifabrikken åpner i Marshall i Michigan, USA, vil Ford introdusere LFP-batterier i Mustang Mach-E i løpet av 2023 og F-150 Lightning i 2024 – med et klart mål om å redusere kundenes ventetid.

  LFP-batteriene vil også redusere behovet for kritiske mineraler som nikkel og kobolt, noe som er i tråd med Fords arbeid for å sikre leveransekjeder for elbiler som støtter selskapets forpliktelser for bærekraft og menneskerettigheter.

  Ford planlegger å investere mer enn 50 milliarder dollar globalt i elektriske biler i løpet av 2026. De har også som mål å oppnå karbonnøytralitet globalt – både når det gjelder kjøretøy, produksjon og hele deres leverandørkjede – i løpet av 2050. Selskapet har også som mål at det innen 2035 skal være null utslipp fra deres bilsalg i Europa, og at alle selskapets fabrikker og leverandører da også skal være karbonnøytrale.

  Se video som forklarer forskjellen mellom LFP og NCM-batterier her:


Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer