Den nye ekstrempickupen Ranger Raptor: Nå ankommer de første kundebilene Europa og Norge

17.11.2022
 • Nå ankommer de aller første kundesolgte eksemplarene av Fords neste generasjon av ekstrempickupen Ranger Raptor til Europa og Norge. Interessen blant nordmenn for den mest avanserte og hardføre Rangeren - som noensinne er utviklet - har vært enorm.

  – Når de første kundene i Europa nå får sin nye Ranger Raptor markerer det også starten på introduksjonen av vår helt nye Ranger-familie. Det har vært en enorm interesse for den nye generasjonen av det som de siste 7 årene har vært den mest solgte pickupen i Europa, og vi har allerede store ordrereserver på Ranger Raptor i Norge, sier Per Gunnar Berg, adm. dir. Ford Motor Norge.

  Den neste generasjonen Ranger Raptor er den første varianten av nye Ranger som kommer til Europa. Den er utviklet av Ford Performance til å være den ultimate ekstrem-varianten av nye Ranger. Med smartere teknologi som kontrollerer alle pickupens komponenter får du en ekstrempickup som både leverer terrengegenskaper på aller høyeste nivå, og maksimal komfort om du kjører på landeveien.

  – Vi har virkelig fokusert på å lage en ekte Performance-pickup med neste generasjon Ranger Raptor. Den er langt raskere, ser helt rå ut, er utstyrt med mye ny avansert teknologi og er den tøffeste Rangeren vi noensinne har utviklet, sier Per Gunnar Berg.

  For mer informasjon, bilder og video: KLIKK HER

  Nye Ford Ranger Raptor


 • Lanseringen av ny generasjon av Europas mest solgte pickup de siste 7 årene.

  I september 2022 styrket Ranger ytterligere sin markedsposisjon i det europeiske pickupsegmentet, med en ny rekordhøy markedsandel på 53,4 %.

  I Norge var Ranger også den klart mest solgte pickupen i 2020 og den var også på pallen i 2021.

  Nylig åpnet Ford i Norge også opp for bestilling av de 2 Ranger-variantene - Wildtrak og Limited - og snart vil også XLT bli tilgjengelig for bestilling.

  – Med nye generasjon Ranger – med Ranger Raptor i spissen, har vi klare ambisjoner om å komme tilbake på toppen av pallen også i Norge. Dette er en pickup som både er smartere, tøffere og mer praktisk enn noensinne, så alt ligger til rette for et svært godt salg i det norske markedet, sier Per Gunnar Berg.


 • Raptor med ny twin-turbo 3-liters V6 bensinmotor med 292 HK

  Nye Ranger Raptor kommer med en helt ny twin-turbo 3-liters V6 EcoBoost bensinmotor, tunet av Ford Performance for å levere hele 292 HK og et maksimalt dreiemoment på 491 Nm.

  Den nye twin-turbo 3.0-liters V6 EcoBoost-motoren har en kompakt sylinderblokk som er produsert i grafittjern. Det gjør motoren opptil 75 % sterkere enn ved bruk av støpejern, som vanligvis blir brukt til dette.

  Ford Performance har også sikret at motoren leverer umiddelbar respons ved gasspådrag. Et nytt anti-lag-system, som ligner det som først ble brukt til Ford GT og Focus ST, sørger for at turboladerne i motoren roterer i opptil 3 sekunder etter at sjåføren har fjernet foten fra gassen. Det gjør at du kan få raskere akselerasjon fra motoren ut av svinger og ved girskift når du igjen trykker på gasspedalen. For ytterligere å optimalisere ytelsen er motoren programmert med en egen turboladingsprofil for hvert av de 10 girene i den avanserte automatgirkassen.

  For å ha et lydbilde fra pickupen som matcher den ekstreme ytelsen kommer Ranger Raptor med et elektronisk kontrollert aktivt eksossystem.

  Sjåføren kan enkelt velge mellom fire forskjellige motorlyder med en knapp på rattet, eller bruke et kjøremodus som har det ønskede lydbilde:

  • Stille: Prioriterer stillhet. Perfekt for ikke å vekke naboene tidlig på morgenen.
  • Normal: Denne profilen gir deg en eksoslyd som viser tilstedeværelse uten at den er for høy for bruk i vanlig trafikk. Dette er standard lydinnstilling for kjøremodusene; Normal, Glatt, Gjørme og Stein.
  • Sport: Dette lydbildet er høyere og har en mer dynamisk karakter.
  • Baja: Den mest slående eksoslydprofilen både i volum og lydbilde. I Baja modus oppleves systemet helt uten lydbegrensninger - bare ment for bruk i terreng.

  Ranger Raptor med twin-turbo 3.0-liter V6 EcoBoost-motor har veiledende pris fra 912 025,- kroner. Fra tidlig i 2023 kan også kunder bestille Ranger Raptor med en 2-liters turbodieselmotor. De første leveringene av disse er forventet sommeren 2023.

 • Nye Ford Ranger Raptor


 • Utviklet for å tåle svært tøffe påkjenninger

  Neste generasjon Ranger Raptor har et unikt chassis sammenlignet med nye Ranger. En rekke Raptor-spesifikke fester og forsterkinger, som C-stolpen, lasteboksen og reservehjulet, samt unike rammer for støtfangere, støtdempertårn og lignende sørger for at neste generasjon Ranger Raptor kan takle de mest krevende terrengforholdene.

  For å kunne kjøre i tøft terreng i høy hastighet har også Fords ingeniører redesignet hjulopphenget på nye Ranger Raptor.

  ­– Dette gjør at vi kan få maksimalt ut av de nye FOX® Live Valve-demperne. Disse tilpasser seg i sanntid og sørger for ekstremt god karosserikontroll når du er på veien samtidig som de absorberer ujevnhetene uten problemer, sier Ford Perfomance chief programme engineer for Raptor, Dave Burn.

  Neste generasjon FOX® 2.5-tommer Live Valve-støtdempere er utstyrt med det aller siste av kontrollteknologier og kan levere Position Sensitive demping. Disse støtdemperne er de mest sofistikerte som har vært brukt på Ranger Raptor. De er fylt opp med Teflon™ tilsatt olje som reduserer friksjonen med rundt 50% sammenlignet med den utgående modellen.

  Live Valve-systemet er også knyttet sammen med Ranger Raptors mange kjøremodus for å kunne levere enda bedre komfort – om du kjører på asfaltert vei eller på kjerreveier og i ulendt terreng - både med høy og lav hastighet. I tillegg til å tilpasse demperne til forskjellige kjøremodus, jobber også systemet kontinuerlig i bakgrunnen for at ekstrempickupen hele tiden er forberedt på endrede vei- og føreforhold.

  Støtdemperne sørger også for å gi riktig mengde med demping i forskjellige situasjoner. Når du akselerer kraftig strammes de bakre demperne opp for å bidra til bedre kjøretøysstabilitet. FOX® Bottom-Out Control sørger også for maksimal demping i de siste 25% av dempervandringen.

  For å takle ekstreme forhold er også Ranger Raptor utstyrt med svært god beskyttelse av bilens understell. Beskyttelsesplaten foran er nesten dobbelt så stor som på neste generasjon Ford Ranger, og består av 2,3 mm tykt høyfast stål. Denne platen i kombinasjon med beskyttelse for motor og drivverk er utviklet for å beskytte nøkkelkomponenter som motor og drivverk ved kjøring i tøft terreng.

  Ford Ranger Raptor i vann


 • Full kontroll i alt slags terreng

  For første gang får Ranger Raptor et avansert permanent firehjulstrekksystem med en helt ny elektronisk kontrollert 2-trinns fordelingskasse kombinert med differensialsperre både foran og bak.

  For å gjøre nye Ranger Raptor i stand til å håndtere alle typer forhold, om det er plettfri asfalt, gjørmete veier eller snø og is, kommer råtasspickupen med 7 forskjellige kjøremodus og inkluderer et eget Baja-modus hvor bilens elektroniske systemer justeres for å levere maksimalt i høy hastighet i terreng.

  De forskjellige kjøremodusene påvirker både motor, girkassen - når ABS slår inn - stabilitetskontroll, den aktive eksosventilaktiveringen, styring og gassrespons. I tillegg endres også visningen på det heldigitale instrumentpanelet og den midtstilte berøringsskjermen – både når det gjelder kjøretøyinformasjon, måleinstrumenter og fargetema etter det valgte kjøremoduset.

  På veien

  • Normal – Utviklet for komfort og drivstoffeffektivitet
  • Sport – Mer respons for aktiv kjøring på vanlig vei
  • Glatt – Tryggere kjøring når underlaget er glatt eller ujevnt

  I terreng

  • Steinete – for optimal kontroll i veldig lav hastighet på steinete og veldig ujevnt underlag
  • Sand – Optimaliserer girskiftene og kraftfordelingen for best mulig fremdrift i sand eller dyp snø
  • Gjørme/hjulspor – for maksimalt grep ved igangkjøring og kjøring på løse underlag
  • Baja – setter alle systemene i angrepsposisjon for høy hastighet i tøft terreng

  Neste generasjon Ranger Raptor kommer også med Trail Control™, en cruisekontroll for kjøring i terreng. Sjåføren velger en hastighet under 32 km/t og bilen regulerer selv akselerasjon og bremsing, mens sjåføren kan konsentrere seg om å styre bilen gjennom vanskelig terreng.

 • Ford Ranger Raptor terreng


 • Tøff og iøynefallende

  For å matche de ekstreme kvalitetene til Ranger Raptor har den fått et helt nytt eksteriør som bygger videre på det dristige og tøffe designet til neste generasjon Ranger. Mens de utvidede hjulbuene og frontlysdesignet understreker pickupens bredde, gir Ford-grillen og den røffe støtfangeren mer visuelle muskler.

  Kundene kan velge mellom 7 eksteriørfarger som inkluderer Raptor-unike fargene Code Orange eller Conquer Grey. For enda mer visuell synlighet tilbyr også Ford Ranger Raptor dekaler som gir ekstrempickupen en enda mer racing-inspirert karakter.

  Med matrix LED-hovedlys gir også nye Ranger Raptor bedre lys enn noensinne. Den kommer med prediktive kurvelys, blendingsfrie fjernlys og autodynamisk nivåregulering som sikrer optimal sikt.

  De råe 17 tommers aluminiumsfelgene blir levert med Raptor-eksklusive all-terrain dekk. Funksjonelle ventiler og tøffe sidetrinn i støpt aluminium bidrar både til det tøffe utseendet og gjør Performance-pickupen mer funksjonell. Bak sørger LED-baklyktene for den samme lyssignaturen som den har foran, samtidig som støtfangeren bak i Precision Grey - med stigtrinn og hengerfeste - er plassert høyt for ikke å redusere ekstrempickupens avgangsvinkel ved kjøring i ulendt underlag.

  Ford Ranger Raptor interiør


 • Jagerflyinspirert med høy premiumfølelse

  Inni bilen er nye Raptor Ranger utstyrt med jagerflyinspirerte sportsseter for maksimal komfort og støtte ved kjøring i høy fart på svingete veier. Fargedetaljene i Code Orange på sømmer, seter og instrumentpanelet forsterkes av Ranger Raptors stemningsbelysning og gjør at hele interiøret får en gyllen glød. Et oppvarmet Premium sportsratt i skinn med rattgir i støpt magnesium gjør den sporty følelsen i kupeen komplett.

  Et 12,4 tommers heldigitalt instrumentpanel og en 12 tommers berøringsskjerm i midtkonsollen sørger for at sjåfør og passasjer får full tilgang til det nyeste av digital teknologi. Med Fords nye generasjon SYNC 4 infotainmentsystem leveres trådløs Apple CarPlay og Android Auto ™-tilkobling for mobiltelefonen. Et B&O® lydanlegg med hele 10 høyttalere sørger for svært bra lyd i nye Ranger Raptor.

  Ford Ranger Raptor grå og rød


 • Raptor- en del av Ford Performance-familien

  Ford Performance skal fra 15. – 20. november demonstrere Raptors ekstreme terrengegenskaper ved å delta i ørkenrallyen Baja 1000. Rallyløpet har også spilt en viktig rolle I utviklingen av Ranger Raptor og har gitt navn til en av kjøremodusene bilen kommer med.

  Raptor-navnet stammer opprinnelig fra Nord-Amerika hvor Ford har utviklet høyytelses-pickuper og nyttekjøretøy siden den første generasjon F-150 SVT Raptor, som var optimalisert for høy hastighet i terreng. Nylig annonserte Ford Performance også en Bronco Raptor SUV og Limited Edition Bronco DR “desert racer” i Nord-Amerika.

  Med den forrige generasjonen Ranger Raptor utvidet Ford Performance Raptor-begrepet til flere globale markeder i 2018, noe som markerte det ikoniske navnets ankomst i Europa.

  Se video her:

  Kontakt oss


Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer