Nye Ford Focus: Stiligere og smartere enn noensinne

14.10.2021

Ford lanserte i dag nye Ford Focus med et nytt design, avanserte førerassistanseteknologier og nye tilkoblede tjenester som skal gjøre både eierskap og kjøreopplevelse enda bedre. 

Nye Focus er stiligere enn noen gang, både innvendig og utvendig. Den blir tilgjengelig i tre ulike varianter - den tøffe Active X, den sportslige ST-Line X og den mer eksklusive Active Vignale. Prisen på nye Focus starter på 365 500 kr.

Nye Focus kommer med Fords nyeste infotainmentsystem, SYNC 4, med blant annet skybasert navigasjon og en touchskjerm på hele 13,2 tommer. Teknologien gjør det mulig å trådløst oppdatere programvaren i systemet for å forbedre funksjonaliteten over tid.

– Ford Focus er mer enn 20 år med suksesshistorier for oss, og attraktivt design og førsteklasses kjøreegenskaper har alltid vært bærebjelker. Med et enda tøffere design, ny teknologi som SYNC 4, og en stor, brukervennlig touchskjerm vil nye Focus-kunder oppleve en kombinasjon av kjøreglede, praktiske egenskaper og en brukervennlig og moderne teknologi, sier Per Gunnar Berg, adm. dir. Ford Motor Norge.

Teknologi som gjør hverdagen enklere

Infotainmentsystemet SYNC 4 bruker avanserte maskinlæringsalgortimer som hele tiden lærer av sjåførens bruk, foreslår ting for deg og tilpasser seg din bruk.

Fra den 13.2 tommers store sentralt plasserte touchskjermen kan man styre en rekke funksjoner, inkludert varme og ventilasjon som tidligere ble kontrollert via fysiske knapper. Dette gjør at midtkonsollen har blitt renere og mer oversiktlig. Systemet er også trådløst kompatibelt med Apple CarPlay og Android Auto. Nye Ford Focus kommer også med et heldigitalt instrumentpanel.

Med Ford Power-Up kan ny programvare i bilen installeres trådløst. Oppdateringene kan skje i bakgrunnen eller på forhåndsdefinerte tider. Dette er oppgraderinger som kan gjøre eieropplevelsen bedre, og redusere behovet for verkstedbesøk.

Ved å bruke FordPass appen får man tilgang på en rekke tilkoblede tjenester via smarttelefonen sin, uavhengig av hvor man befinner seg. Man kan sjekke status på blant annet drivstoffnivå, man kan låse opp og igjen bilen og fjernstarte den. Fords SecuriAlert system kan gi en ekstra trygghet da sensorer i bilen overvåker om noen forsøker å komme seg inn i bilen og sender varsler via appen på telefonen. Man definerer selv når og om man ønsker disse varslene.

Nye Ford Focus interiør

Avanserte førerassistanseteknologier

Nye Ford Focus kommer med en rekke avanserte førerassistanseteknologier. Den er blant annet tilgjengelig med et blindsonesystem som overvåker kjøretøy som kjører inn i sjåførens blindsoner, og som ved behov vil forsøke å styre bilen tilbake i filen for å unngå at et filskifte foretas når det er fare for et sammenstøt. Dette systemet er operativt fra 65 km/t.

En annen nyhet er at blindsonevarselet kan benyttes når man kjører med tilhenger. Tast inn lengde og bredde på hengeren i SYNC 4 systemet, og det vil automatisk ta høyde for dette når et annet kjøretøy kommer inn i blindsonen din.

Nye Focus er også tilgjengelig med assistanse ved veikryss, som benytter frontkameraet sammen med en radar for å overvåke veien foran for møtende trafikk. Dersom man forsøker å svinge på tvers av møtende trafikk i forbindelse med et veikryss i hastigheter opp til 30 km/t, kan systemet aktivere bremsene for å unngå eller redusere omfanget av et potensielt.

For video, bilder og mer informasjon: Klikk her

Et moderne og tøft design

Nye Focus får et nytt design på panseret, som øker høyden på fronten og gir et enda tøffere uttrykk. Ford-logoen er også flyttet til sentrum av den øvre grillen.

Nye LED-hovedlys er standard på alle Focus-variantene, og inkluderer nå integrerte tåkelys. LED-baklysene får et mørkere glass og kommer i et nytt design med et iøynefallende lysmønster.

Nye Focus er tilgjengelig både som en 5-dørs kombivariant og som stasjonsvogn. Sistnevnte blir enda mer praktisk, blant annet med en ny våtsone, et lettrenset teppe og bagasjeromsinndeler.

Nye Focus kommer i tre varianter med unikt design:

  • Den Ford Performance-inspirerte ST-Line X har et sportslig design. ST-Line X koster fra 365 500 kr.
  • Nye Focus Active X har et tøffere, mer SUV-inspirert design med 40 mm høyere bakkeklaring enn ST-Line X. Active X koster fra 367 000kr.
  • Active Vignale baserer seg på Active X, men med en enda mer omfattende standardutstyrsliste som blant annet inkluderer 18’’ aluminiumsfelger og premium Sensico seter. Active Vignale koster fra 415 800 kr.

EcoBoost hybrid-teknologi

Nye Focus blir tilgjengelig med tre ulike motoralternativer; 1,0 EcoBoost hybrid (mild hybrid) med 125 HK eller 155 HK, og en 1,5-liters Ecoblue dieselmotor med 120 HK og 8-trinns automatgir. EcoBoost Hybrid-variantene er tilgjengelig både med manuelt gir og – for første gang i Focus - med automatgir.

Den 7-trinns Powershift automatgirkassen gjør kjøreturen enda enklere, spesielt ved start og stoppkjøring i bystrøk. Dobbeltklutsjgirkassen gir en sømløs og rask akselerasjon, raske girskift og trippel nedgiring ved rask akselerasjon. I Sport-modus holder den igjen lavere gir for en mer sportslig respons. Girkassen kommer også med mulighet for manuell giring fra girhendler ved rattet på ST-Line X varianten.

Nye Ford Focus vil tilby de samme gode kjøreegenskapene som alltid har kjennetegnet denne modellen, og med et oppdatert og lekkert design, mer avansert teknologi og bedre brukervennlighet er det ingen tvil om at dette er en bil mange vil ønske å bli bedre kjent med. Nye Focus kommer til landet tidlig neste år.

Ta en nærmere titt på nye Focus i videoen her:

Kontakt oss


Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer