Ford Explorer ladbar hybrid blir politiets nye ressurskjøretøy

11.08.2021

Nye Ford Explorer ladbar hybrid blir politiets nye ressurskjøretøy de neste 4 årene etter en anbudskonkurranse. Avtalen har en ramme på 180 millioner kroner.

Handicare AS samarbeider med Ford Motor Norge om å levere modellen nye Ford Explorer ladbar hybrid.

– Vi er selvsagt svært fornøyde med at Handicare med Ford Explorer ladbar hybrid er tildelt kontrakten. Det er første gangen Politiet velger en ladbar hybrid som kjøretøy i deres tjeneste. Dette er positivt både i forhold til miljøet, men også for bilens prestasjoner, sier administrerende direktør i Handicare AS, Arild Saastad.

De har inngått avtalen med Politiets Fellestjenester om levering av Ford Explorer, ST-Line, ladbar hybrid, som ressurskjøretøy - tiltenkt utrykningsenhetene i politidistriktene. De første leveringene vil starte våren 2022.

Ford Explorer er en romslig bil med god plass til mannskaper og polisiært utstyr.

Bilen har viktig sikkerhetsutstyr, gode kjøreegenskaper, komfort, og rikelig med plass til oppbevaring av politioperativt utstyr.

Ford Motor Norges administrerende direktør, Per Gunnar Berg, er svært fornøyd med kontrakten. Dette er en stor SUV med mye utstyr. Den har både det siste av sikkerhetsteknologier og tåler godt tøff bruk. Som ladbar hybrid er den drivstoffeffektiv og har svært bra ytelser - om det er på motorveien eller på mer dårlig underlag, sier Berg.

Bilen har en 3.0-liters bensinmotor som i kombinasjon med en elektrisk motor gir en totaleffekt på 457 HK og 825 Nm dreiemoment. Den har et lavt drivstofforbruk og et CO2-utslipp 71 g/km.

– Handicare har levert produkter og tjenester til bruk i norsk Politi gjennom flere år og har flere avtaler med norsk politi. At vi nok en gang blir valgt som leverandør til politiet viser at vi gjør noe riktig, og det er selvsagt svært gledelig. Vi vil nå bruke vår nasjonale dekning til å betjene disse kjøretøyene for politiet i tett samarbeid med Ford og deres forhandlere, sier administrerende direktør i Handicare, Arild Saastad.

Kontakt oss

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer