Ford lanserer elektriske Mustang Cobra Jet med 1400 HK

24.04.2020

For første gang i historien lanserer Ford Performance en helt unik helelektrisk dragracer. Det forventes at den mer enn 1400 HK sterke Mustang Cobra Jet når en topphastighet på mer enn 270 km/t på den 402 meter lange dragracing-banen.

Elbilen Mustang Cobra Jet 1400, som det foreløpig bare er lagd en av, leverer også et dreiemoment på nesten 1500 Nm.

- Ford har alltid brukt motorsport til å vise frem og utvikle nye innovasjoner. Den elektriske drivlinjen gir oss helt andre ytelser og prestasjoner. Elektriske Cobra Jet 1400 er et eksempel på hvordan en kan få maksimalt ut av ny teknologi. Det er spesielt for oss å vise frem denne i et år hvor vi også kommer med en helelektrisk Mustang Mach-E som et nytt medlem i Mustang-familien, sier Dave Pericak, Global Director for Ford Icons,

Tar vare arven og videreutvikler Mustang-familien

Etter at den elektriske SUV-en Mustang Mach-E, med en rekkevidde på opptil 600 km, fikk sin verdens-debut i november i fjor, representerer Mustang Cobra Jet 1400 en helt annen måte å ta vare på arven og videreutvikle Mustang-familien på. Prosjektet har også gjort det mulig å videreutvikle noe av den mest avanserte teknologien som er tatt i bruk i Fords mange drivlinjer.

Mustang Cobra Jet 1400 er også en hyllest til den originale Cobra Jet som dominerte dragracing-sporten sent på 60-tallet og som fremdeles er å regne med.

Videreutvikler elektriske drivlinjer for motorsport

- Mustang Cobra Jet 1400 var et prosjekt hvor vi fra starten av jobbet med å utvikle elektriske drivlinjer for et motorsportkonsept - som vi allerede har mye erfaring med. Det har vært en utrolig morsom opplevelse, og det er forhåpentligvis bare det første av mange prosjekter hvor vi vil gjøre dette, sier Global director i Ford Performance, Mark Rushbrook.

Bilen får sin verdensdebut på bane senere i år, og testes nå ut for å se hva den er i stand til å prestere på dragracing-banen.

For å gjennomføre prosjektet mest mulig effektivt samarbeider Ford Performance med flere spesialister innen området. Disse inkluderer: MLe Racecars, Watson Engineering, AEM EV og Cascadia.

Kontakt oss

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer