Rekordmange påmeldte til gratis kjørekurs for unge sjåfører

11.10.2018

Flere hundre unge sjåfører mellom 18 og 24 år har allerede meldt seg på det internasjonale kjørekurset Ford Driving Skills For Life. Til neste helg skal ungdommene gjennomføre noen lærerike og morsomme timer bak rattet på Rudskogen Motorsenter i Østfold.

- Det er fremdeles muligheter for å bli med, men plassene fylles nå raskt opp. I fjor gjennomførte drøyt 300 unge sjåfører med førerkort kurset. Alt tyder på at det blir ny rekord i år. Det er veldig positivt at de unge førerne setter pris på dette kjøreopplæringsinitiativet, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Sammen med Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund (ATL) og forsikringsselskapet If, ønsker Ford Motor Norge å gjøre de under 25 år med førerkort til bedre og tryggere sjåfører i trafikken.

89 unge drept eller alvorlig skadet i trafikken i fjor
I 2017 ble 11 unge mennesker mellom 18 og 24 år drept i trafikken. 78 ble meget alvorlig eller alvorlig skadet, ifølge Statistisk Sentralbyrå.

En gjennomgang forsikringsselskapet If har gjort, viser at det er hele 2,5 ganger større risiko for at personer under 21 år blir innblandet i en trafikkulykke enn personer over 25 år. Forskning viser at dette ofte skyldes umodenhet og mangelfulle ferdigheter.

Årets Ford Driving Skills for Life gjennomføres på Rudskogen Motorsenter lørdag 20. og søndag 21. oktober.

- Her blir de unge sjåførene utfordret på alt fra fart, nedbremsing og avstandsbedømmelse til hvor distraherende det faktisk er å bruke mobiltelefonen når du kjører. Sammen med Fords erfarne instruktører får de kyndig veiledning og praktiske råd for bedre å kunne håndtere bilen, sier Fords administrerende direktør.


Kjent bilentusiast er ambassadør for kurset
Den kjente bilentusiasten og tidligere TV-programlederen Jan Erik Larssen skal sammen med instruktørene lose de unge sjåførene gjennom kurset.

- Jeg gleder meg. Dette blir både morsomt og lærerikt. Kurset er for ungdommer i aldersgruppen 18-24 år med førerkort som ønsker å bli tryggere bak rattet. Nå må de unge selv, men også foreldre, besteforeldre og andre som kjenner unge sjåfører sørge for at de får plass på kurset. De kommer ikke til å angre, garanterer Larssen.

Les mer om Ford Driving Skills For Life her

Billigere forsikring og banebrytende VR-opplevelse
Ford Motor Norge vil også, i samarbeid med If, tilby alle som gjennomfører Ford Driving Skills For Life 60% startbonus på Ford Forsikring.

Ford har også utviklet den nye banebrytende VR-opplevelsen «WheelSwap» som er en del av kurset. Her får de unge førerne selv føle på kroppen hvordan lite hensynsfull adferd på veien oppleves fra både bilistens og syklistens perspektiv.

En studie av 1200 personer i fem europeiske land som har prøvd «WheelSwap» viser at hele 91 % ønsket å endre sin adferd i trafikken. Hele 70 % av de spurte oppga også at de fikk større empati med dem som benytter et annet transportmiddel.


Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer