COOKIE POLICY
Informasjonskapsler er avgjørende for at vi kan yte deg bedre service. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg som person. Du finner mer om cookies under Datasikkerhet

Satt ny verdensrekord for bilspill!

30.09.2016

Satt ny verdensrekord for bilspill!

I utrolige 48 timer og 29 minutter har fem dataspillentusiaster kjørt rundt med sin Ford GT i bilspillet Forza Motorsport 6. Det er lengre enn noen andre har kjørt et bilspill i strekk noen gang, og det holdt til ny verdensrekord.

En representant fra Guinness rekordbok overvar rekordforsøket og bekrefter at maratonsesjonen er ny verdensrekord i utholdenhetsbilspill.

– To dager med spilling er en fantastisk bragd. Utholdenheten til disse spillerne er bemerkelsesverdig. De var engasjert, konsentrert og hadde det moro selv etter at den gamle rekorden var slått, sier Lena Kuhlman fra Guinness World Records.

De nye verdensrekordholderne, Cara Scott (25), Hèlène Cressot, Johannes Knapp (30), Andrea Lorenzo Facchinetti (42) og Jesùs Sicilia Sànchez (23) slo den gamle rekorden med hele 28 minutter!

Verdensrekorden ble offentliggjort på en av Europas største spillmesser, Gamescom i tyske Köln torsdag ettermiddag.

Vant på Ford GT's "hjemmebane"

De fem spillerne fra Tyskland, Frankrike, Italia, Spania og Storbritannia valgte den tradisjonsrike arenaen Le Mans for sitt rekordløp. Det er den samme banen som Fords nye supersportsbil Ford GT vant 24-timers utholdenhetsløpet på tidligere i vår.

Styrket på energidrikk, brus og godteri greide de fem å styre hver sin Ford GT rundt på banen i mer enn to døgn. Alt i alt ble det tilbakelagt en virtuell strekning på mer enn 41.004 kilometer, og rekorden for den lengste maratonsesjonen med et bilspill noensinne var sikret.

Det var fem slitne verdensrekordholdere som mottok prisen på Microsoft's stand på gigantmessen.

– De har gjort en helt utrolig jobb. Akkurat som å kjøre den ekte bilen på Le Mans, er dette en bragd som krever ekstremt med konsentrasjon, et øye for detaljer, og ikke minst utholdenhet. De kjørte jo faktisk dobbelt så lenge som det vi gjorde, sier Ford Chip Ganassi's racingsjåfør, Stefan Mücke.

Han konkurrerer selv med en ekte Ford GT i FIA World Endurance Championship og vet hva som må til for å vinne utholdenhetsløp.

Sammenlignet med Mückes 136 virkelige runder på Le Mans-banen, som han brukte ni timer og fem minutter på, greide de fem spillentusiastene i gjennomsnitt 603 runder på de drøye to døgnene de spilte bilspill.

Avstanden på 40.000 kilometer tilsvarer en kjøretur rundt jorden!

For å holde seg våken under det virtuelle utholdenhetsløpet gikk det i alt med 32 flasker energidrikk, 146 flasker vann, 47 bokser med brus og mer enn tre kilo godteri.

- Skal ligne en ekte Ford GT

Ingeniører fra Ford har jobbet tett med Microsoft's Turn 10 Studios for å sørge for at den virtuelle kjøreopplevelsen i Forza Motorsport 6 i størst mulig grad skal samsvare med den du får i en ekte Ford GT. Både den distinkte motorlyden, bilens kjøreegenskaper og spoileren som automatisk skifter vinkel under forskjellige forhold er overført til bilspillet.Nyheter