COOKIE POLICY
Informasjonskapsler er avgjørende for at vi kan yte deg bedre service. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg som person. Du finner mer om cookies under Datasikkerhet

03.03.2016

Norske Andreas Bakkerud skal kjøre Ford Focus RS for Ford i rallycross-VM

Fords RS konkurransehistorie fortsetter denne sesongen for en ny generasjon bilsportentusiaster når Ford Performance gir seg i kast med en full serie i rallycross-VM med Focus RS.

Dette er en særdeles spennende nyhet for norske rallycross entusiaster. I tillegg til amerikanske Ken Block har Hoonigan Racing Division-teamet - som eies av Block - også med seg bergenseren Andreas Bakkerud. Bakkerud er 24 år og vant i 2011 og 2012 Super 1600-klassen i rallycross-EM. I fjor deltok han i 25 VM-løp og vant tre av dem.

I mer enn 50 år har Ford Performance sitt Rally Sport-emblem vært reservert for løps- og produksjonsbiler som flytter grenser når det gjelder ytelser og innovasjoner.

Blant annet har biler med RS-merket hentet hjem et stort antall seire i rally-VM med sjåfører som Björn Waldegård, Marcus Grönholm, Mikko Hirvonen og Colin McRae.

Focus RS som skal delta i rallycrsoss-VM er utviklet gjennom et samarbeid mellom Ford Performance, Blocks Hoonigan Racing og M-Sport i Storbritannia.

Med firehjulsdrift og en ny EcoBoost-motor på 600 HK gjør den nye bilen unna 0 til 100 km/t på to sekunder.

- Jeg er mer enn glad for at jeg i 2016 utvider mitt samarbeid med Ford og Ford Performance, sier Ken Block.

- Å ha full fabrikkstøtte for løpssesongen når vi nå gir oss i kast med FIA rallycross-VM er helt utrolig.

Det åpner opp et vell av supersterke ressurser som teamet vil kunne utnytte optimalt – enten det gjelder konstruksjonsferdigheter, forskning, utvikling og løpserfaring fra forskjellige områder.

Og, har dere forresten sett løpsbilen de har utviklet for oss? Jeg gikk på ryggen da de viste meg den i Dearborn for noen måneder siden, sier Block.

Reaksjonen i den norske Ford-organisasjonen er ikke mindre positiv.

- Å ha en norsk fører med på Fords fabrikklag i rallycross-VM er utrolig spennende, og vi – og sannsynligvis også våre kunder – vil komme til å følge hvert eneste løp fra start til mål, sier Per Gunnar Berg, adm. direktør for den norske Ford-importøren.

Focus RS Rallycross-vil debutere i Portugal 15. til 17. april med Block og Bakkerud i hver sin bil. Den globale 12-løpssereien vil finne sted i 11 forskjellige land på tre kontinenter.

Ytterligere informasjon om løpsbilene vil bli offentliggjort i forkant av Portugal-løpet.Nyheter