COOKIE POLICY
Informasjonskapsler er avgjørende for at vi kan yte deg bedre service. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg som person. Du finner mer om cookies under Datasikkerhet

03.03.2015

Ford viser krefter på Genève-utstillingen: Focus RS og Ford GT spiller hovedrollene

Ford brukte i dag åpningen av årets internasjonale bilutstilling i Genève som utstillingsvindu for sine nye høyytelsesmodeller, inklusive de nye superbilene Ford Focus RS og Ford GT, to av de 12 muskelbilene selskapet vil lansere globalt i årene frem mot 2020.

Focus RS får global bilutstillingsdebut i Genève. 3. generasjon Focus RS har Fords 2.3-liters EcoBoost-motor som utvikler over 320 HK, Ford høyytelses firehjulsdriftsystem og er den første RS-modellen med valgbart kjøremodus.

Føreren kan velge mellom fire ulike kjøremoduser å konfigurere bilen for å gi optimal ytelse i veien eller kjøreforhold - med Normal, Sport eller Baneinnstillinger - eller en spesiell Drift modus.

Hver modus kan velges ved hjelp av en bryter ved girspaken, og har spesifikke innstillinger for firehjulstrekksystemet, demperkontroll, elektronisk stabilitetskontroll, styring og motorrespons, og eksoslyden.

Drift modus har en spesialutviklet kalibrering for firehjulstrekksystemet som endrer momentfordelingen for å hjelpe føreren til å oppnå kontrollert drifter på bane.

For optimal akselerasjon kan Launch Control konfigureres, dette justerer bilens chassis og drivsystemer for å levere raskest mulig akselerasjon, uansett føreforhold.

Den nye superbilen Ford GT, som vises for første gang i Europa, setter nye standarder for Ford innovasjon gjennom ytelser som et resultat av lav vekt, aerodynamikk og EcoBoost-teknologi. Kreftene kommer fra en V6-motor som arbeider gjennom en 7-trinns dobbel-clutch automatgirkasse.

Bilen kan også skryte av å ha et av de beste effekt-til-vekt-forholdene på noen masseprodusert bil og er samtidig den mest eksklusive bilen Ford noensinne har bygget. Det er ikke sagt hvor mange som skal bygges, men det vil åpenbart ikke bli på langt nær nok til alle som ønsker seg et eksemplar.

‘Blant øvrige høyytelsesmodeller som vises frem er nye Focus ST, Fiesta ST og Ford Mustang med europeiske spesifikasjoner.

Det er også verd å nevne at både Focus RS og Ford GT vil være flaggmodeller for Fords unike høyytelsesmodeller, deler, tilbehør og kundeopplevelser. Dette inkluderer innovasjoner og teknologier som kan tas i bruke på et bredt spekter av Fords modeller.

- Fords superbilprogram har aldri vært mer imponerende, og med 12 modeller på beddingen frem til 2020 akselererer vi lanseringen av spennende nye muskelbiler på verdensbasis, sier Jim Farley, som leder Fords virksomhet i Europa, Midtøsten og Afrika. - Dette er biler som ikke bare får frem smilet hos bilentusiastene, men vil komme alle kunder til gode gjennom et bredt spekter av moderne teknologier gjennom hele Fords produktprogram.

En annen publikumsmagnet i Genève er to racerbiler med EcoBoost-motorer, som begge vil kunne oppleves i billøp i år. Den ene er Ford Fiesta R2 som er første bil i denne klassen homologert med 1-liters EcoBoost-motor av det internasjonale bilsportforbundet FIA. Målsettingen er å gi unge sjåfører en perfekt plattform for å kunne starte en global rallykarriere. Den andre racerbilen som vises i Genève med EcoBoost-motor er en Formel Ford.


- Rekken av Ford Performance-modeller er allerede blant de mest omfattende i Europa - og det kommer flere. Det er også med glede vi kan konstatere at nye Mustang har fått en utrolig entusiastisk og helhjertet velkomst blant våre europeiske kunder. Dette lover godt for fremtiden, fastslår Farley.Nyheter