COOKIE POLICY
Informasjonskapsler er avgjørende for at vi kan yte deg bedre service. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg som person. Du finner mer om cookies under Datasikkerhet

03.12.2014

Nye Ford Mondeo fikk 5-stjernes toppscore i Euro NCAP's kollisjonstestprogramNye Ford Mondeo er tildelt de høyest oppnåelige 5 stjernene i Euro NCAP's kollisjonstestprogram fra den uavhengige sikkerhetsorganisasjonen som kollisjonstester biler.

Nye Mondeo, som nå lanseres i hele Europa, er den første Ford-modellen som på global basis tilbyr antikollisjonsassistent med fotgjengeroppdagelse. Teknologien er utformet for å oppdage personer lenger fremme eller på vei ut i kjørebanen – og automatisk aktivere bremsene dersom sjåføren ikke selv reagerer på advarslene. 


En annen nyhet i Mondeo-klassen er Fords oppblåsbare baksetebelter. Ved en ulykke vil beltet hurtig blåses opp og fordele kollisjonskreftene over et kroppsområde som er fem ganger større enn det som oppnås med et konvensjonelt bilbelte.- Dette er det teknologisk mest avanserte Ford-kjøretøy som er lansert i Europa, fastslår markedsdirektør Geir Haugaard hos den norske Ford-importøren. - Gjennom utstyr som antikollisjonsassistent med fotgjengeroppdagelse og oppblåsbare baksetebelter tilbyr vi sikkerhetsutstyr som gir en eksepsjonell høy grad av beskyttelse for både sjåfør, passasjerer og fotgjengere, sier Haugaard.

Andre teknologier som tilbys på nye Mondeo, og som også bidro til at den oppnådde 5 stjerner i Euro NCAP's kollisjonsprogram er:

Ford`s adaptive LED frontlysteknologi med dagslyslignende lys hvor lysvinkler og intensitet justeres automatisk ut fra kjøreforholdene.

Ford MyKey, som gjør det mulig for bilens eier å programmere en nøkkel - vanligvis for yngre sjåfører - som kan hindre innkommende telefonsamtaler under kjøring, styre volumet på bilens musikkanlegg og begrense bilens toppfart.

Active City Stop, bilen bremser automatisk ned slik at sjåføren kan unngå eller reduserer omfanget av sammenstøt med andre kjøretøy i lave hastigheter (opptil 40 km/t).

SYNC 2 med Nødhjelpassistanse, er utviklet for automatisk å ringe opp lokal redningstjeneste etter en ulykke - på riktig språk i forhold til det landet bilen måtte befinne seg i, og oppgir hvor bilen befinner seg rent geografisk.

- Kravene for å få Euro NCAP's fem stjerner blir stadig strengere, og biler som gis toppkarakteren må kombinere fremragende beskyttelse av dem som sitter i bilen med avanserte teknologier for sjåførassistanse, sier Michiel van Ratingen, Euro NCAP’s generalsekretær. - Mondeo leverer på begge områder, og er blant de første som tilbyr teknologien fotgjengeroppdagelse. - Vi oppfordrer bilkjøperne til fullt ut å utnytte den sikkerheten som er tilgjengelig og til å prioritere det ved kjøp av ny bil.

Nye Mondeos karosseristruktur består av 61% høystyrkestål og er den første i bilindustrien som bruker hydroformet høytstyrkestål i de fremre vindusstolpene og takskinnene, noe som reduserer inntrengning ved sidekollisjon med opptil 64 mm.

Ytterligere strukturelle forbedringer inkluderer en krengningsstabilisator som er utformet for å begrense girkassebevegelse ved et sammenstøt forfra. Dette reduserer også rattstammens bevegelse. Samtidig sikrer kanaler i boronstål forbedret beskyttelse ved sammenstøt fra siden.Nyheter