COOKIE POLICY
Informasjonskapsler er avgjørende for at vi kan yte deg bedre service. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg som person. Du finner mer om cookies under Datasikkerhet

29.10.2014

Ford Kuga - tilgjengelig med flere vesentlige forbedringer

Ford Kuga får sterkere dieselmotor kombinert med lavere CO2 og mer avansert teknologi

Ford Kuga er nå tilgjengelig med en rekke vesentlige forbedringer, inklusive denne SUV-modellens hittil kraftigste dieselmotor.

Forbedringene på Kugas diesel- og bensinmotorer betyr også lavere CO2-utslipp. Kuga tilbys også med mer avanserte teknologier som standard, som bidrar til lavere drivstofforbruk og utslipp, som Auto-Start-Stop og Aktiv Grill

En annen nyhet er SYNC med AppLink som vil sørge for at sjåføren kan styre utvalgte apper  samtidig som vedkommende kan holde blikket på veien og hendene på rattet.

I Norge har 2.0-liters TDCi-motoren med 140 HK vært den viktigste motoren – og Ford øker nå effekten på denne motoren med 10 HK, til 150 HK samtidig som CO2-utslippet for Powershift automat utgaven er senket fra 159 til 140 g/km – en forbedring på over 11,9% i forhold til den utgående motoren. For den kraftigste varianten av 2,0 TDCi-motoren er effekten økt med 17 HK, til 180 HK og dreiemomentet med 60 Nm, til 400 Nm. Denne motoren vil levere den største trekkraften noensinne for en Kuga, spesielt i kombinasjon med Fords intelligente firehjulsdriftsystem .

Smart SUV

Ford SYNC med AppLink vil gjøre det mulig for sjåføren å stemmeaktivere apper samtidig som de holder blikket på veien og hendene på rattet. Disse inkluderer allerede ledende musikkstrømmingstjenester som Spotify, Audioteka og Glympse.

Fords ferskeste salgsstatistikk viser at 51% av de norske Kuga-kundene har valgt Ryggekamera og  87% spesifiserer bilen med parkeringsassistanse – hvor bilen lukeparkerer automatisk – uten at sjåføren rører rattet..

I tillegg til cruisekontroll med justerbar hastighetsbegrenser, som er standardutstyr, kan Kuga også leveres med adaptiv cruisekontroll som opprettholder forhåndsgitt avstand til kjøretøyet foran, og dette systemet inkluderer nå også frontvarsling som advarer sjåfør hvis vedkommende kjører for nær bilen foran. En annen standard teknologi er systemet for dekktrykksovervåkning som varsler sjåføren dersom et dekk skulle miste en betydelig mengde lufttrykk. Ytterligere teknologier inkluderer Automatisk Bakluke, Blindsone informasjonssystem, Active City Stop, Filskifteassistanse, Filskiftevarsling, Automatiske nær- og fjernlys, Føreroppmerksomhetsovervåkning og Trafikkskiltgjenkjenning.

Kuga vil nå bli tilbudt i flere nye farger; Ruby Red Metallic, Magnetic Metallic, og for første gang på en Ford - Tiger Eye Metallic. I tillegg blir Kuga tilgjengelig med den nye interiørfargen Medium Light Stone.

Ved bestilling av utstyrsnivået Titanium X leveres modellen dessuten med elegant utvendig styling.

Salget av Ford Kuga i Europa har økt med 33%* i årets ni første måneder sammenlignet med samme periode i 2013. 

Siden Fords nye Kuga ble lansert i Europa i 2012 er over 200.000 eksemplarer bygd ved fabrikkene i Valencia, Spania og Elabuga, Russland.

Ford Kuga motoroppgraderinger

Motor Transmisjon Effekt CO2-kombinert** CO2 forbedring i.f.t. foregående motorversjon
1,5-liters EcoBoost 4x4 Automatisk 185 HK 171 g/km 4,5% (8 g/km)
2,0-liters Duratorq TDCi 4x4 Manual 150 HK 135 g/km 9,4% (14 g/km)
2,0-liters Duratorq TDCi 4x4 PowerShift 150HK 140 g/km 11,9% (19 g/km)
2,0-liters Duratorq TDCi 4x4 Powershift 180 HK 140 g/km 11,9% (19 g/km)

*Oppgitt forbruk og utslipp er målt i henhold til nyeste EU-direktiv 715/2007 og 692/2008. Drivstofforbruk og CO2-utslipp gjelder en kjøretøyvariant og ikke en enkelt bil. Den standard testprosedyren som er brukt muliggjør sammenligning mellom forskjellige kjøretøytyper og produsenter. CO2 er den viktigste drivhusgassene som er ansvarlig for global oppvarming. . Resultatet vil kunne skille seg fra forbrukstall ,fra andre deler av verden som følge av forskjellig kjøresykluser og forskrifter for måling.Nyheter