COOKIE POLICY
Informasjonskapsler er avgjørende for at vi kan yte deg bedre service. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg som person. Du finner mer om cookies under Datasikkerhet

10.10.2014

Åtte fabrikker på fire kontinenter skal bygge ny Ford Focus

For mer info., bilder og video av nye Ford Focus se; http://newfocus.fordpresskits.com/enhanced.htm


Nye Ford Focus – Fords globale bestselger – begynner nå å rulle ut av Fords fabrikk i Saarlouis i Tyskland, på vei til forhandlere over hele Europa.

Saarlouis-fabrikken er den første av åtte fabrikker på fire kontinenter som skal bygge nye Focus, med de syv andre plassert i Argentina, Kina, Russland, Taiwan, Thailand, USA og Vietnam. Sammen har de åtte Ford-fabrikkene kapasitet til å bygge over 1,5 millioner Focus i året for kunder i 140 land rundt om i verden.

- Ford Focus er verdens mest solgte personbilmodell, sier Stephen Odell, toppsjefen for Ford i Europa, Midt-Østen og Afrika. - Med nye Focus har vi simpelthen gjort verdens mest solgte bilmodell enda bedre, fastslår Odell.

Nye Ford Focus har et dristigere og mer følelsesladet eksteriør, et mer elegant og intuitivt utformet interiør, en rekke nye sikkerhetsteknologier og vesentlige forbedringer av drivstofføkonomien.

Avanserte teknologier inkluderer europeisk debut for SYNC 2, Fords avanserte kommunikasjonssystem med stemmekontroll for enklere tilgang til audio, navigasjon, klimakontroll og mobiltelefon.

Focus er også den første globale Ford-modellen med Parkeringsassistent – som i tillegg til automatisk lukeparkering, kan hjelpe sjåføren å rygge inn på parkeringsplasser – for eksempel i et parkeringshus - uten at sjåføren berører rattet, og forbedret Active City Stop, som nå virker i hastigheter opp til 50 km/t.

Det oppgraderte drivlinjeprogrammet for Europa omfatter en ny 1.5-liters EcoBoost bensinmotor og en ny 1.5-liters TDCi dieselmotor, der drivstofføkonomien er forbedret med så mye som 19% i forhold til dagens Focus. I tillegg tilbys en ny 2.0-liters TDCi-dieselmotor med 150 HK og en 1,0-liters EcoBoost-motor – som har vunnet den prestisjetunge prisen «Årets Internasjonale Motor» 3 år på rad.

Over 12 millioner Ford Focus er solgt siden lanseringen i 1998, med 6,9 millioner enheter i Europa alene.

Vi er nå inne i svært spennende tider for Ford med både ny Focus og ny Mondeo – begge særdeles viktige modeller på det norske markedet, og begge vil garantert appellere til norske kunder, sier Steve Kimber, adm. dir. Ford Motor Norge.


*  Basert på analyseselskapet Polks statistikk for nybilregistreringer for kalenderåret 2013Nyheter