COOKIE POLICY
Informasjonskapsler er avgjørende for at vi kan yte deg bedre service. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg som person. Du finner mer om cookies under Datasikkerhet

04.06.2014

Ford lanserer avansert styreteknologi


Ford lanserer avansert styreteknologi som gir enklere manøvrering og økt kjøreglede


Ford lanserer nå en ny generasjon styreteknologi som vil bidra til å gjøre bilene enklere å manøvrere i lave hastigheter og på trange steder. I høyere hastigheter vil den nye teknologien gi ytterligere forbedrede kjøreegenskaper og mer kjøreglede.

- Først og fremst skal alle Ford-modeller gi eieren en kjøreopplevelse i særklasse, sier Steve Kimber, administrerende direktør for Ford Motor Norge. - Den nye styreteknologien bidrar til nettopp det ved å gjøre bilen lettere å manøvrere og morsommere å kjøre.

Adaptiv styring endrer utvekslingen mellom sjåførens bruk av rattet og hvor mye forhjulene dreies. På tradisjonelle kjøretøy er denne utvekslingen fast. Med Fords nye Adaptiv Styring endres utvekslingen kontinuerlig i samsvar med bilens hastighet og optimaliserer dermed styrereaksjonen under alle forhold.

I lave hastigheter, som ved kjøring inn på en parkeringsplass eller manøvrering på et trangt sted, gjør det nye systemet bilen kvikkere og lettere å styre ved at det overføres mer krefter til bevegelse av forhjulene. Hver lavhastighetsmanøvrering krever med andre ord mindre bevegelse av rattet.

På motorveihastigheter optimaliserer systemet styrereaksjonen ytterligere slik at bilen reagerer mykere og mer presist på rattbevegelser. Adaptiv styring kan bidra til at sjåføren føler seg mer avslappet tbak rattet og nyte turen enda mer.

Ford-systemet bruker en presisjonskontrollert utløser plassert inne i rattet og krever ingen endring av bilens tradisjonelle styringssystem. Utløseren - en elektrisk motor og et utvekslingssystem - kan både legge til og trekke fra påvirkningen av styringen.  Resultatet er en bedre kjøreopplevelse i alle hastigheter, uansett bilens størrelse.

Det er ikke bestemt når Adaptiv Styring vil bli tilgjengelig på europeiskbygde Ford-modeller.Nyheter