COOKIE POLICY
Informasjonskapsler er avgjørende for at vi kan yte deg bedre service. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg som person. Du finner mer om cookies under Datasikkerhet

05.06.2013

Ford B-MAX er mest solgt i sin klasse

Etter bare få måneders salg er Ford B-MAX mest kjøpt av de små flerbruksbilene i Europa i første kvartal 2013, med en markedsandel på 15,3% i klassen. Det viser Fords analyse av registreringsdataene til analysefirmaet Polk.

I løpet av årets tre første måneder ble det solgt 18.500 B-MAX i Fords tradisjonelle 19 europeiske markeder. B-MAX plasserte Citroën C3 Picasso, Fiat 500L, Honda Jazz og Opel Meriva bak seg på statistikken i 1. kvartal. I Norge er også Ford B-MAX øverst på salgsstatistikken blant de mindre flerbruksbilene.

I Europa valgte mer enn halvparten av B-MAX-kundene flaggskipsmodellen Titanium mens i Norge er tallet for tilsvarende hele 70%. I Europeisk sammenheng foretrakk 42% av kundene den nye 1.0-liters EcoBoost bensinmotoren, som ble valgt til Årets internasjonale motor i 2012, mens i Norge valgte hele 63% av kundene denne motoren.

- Nye B-MAX har med andre ord fått en knallstart i Europa, med spesielt sterk etterspørsel blant privatkundene, sier Steve Kimber, adm. direktør for Ford Motor Norge. - Med sporty design, genialt dørsystem og avanserte teknologier har B-MAX virkelig endret hva kundene kan forvente fra en mindre bil, fastslår Kimber.

B-MAX dørsystem - Ford Easy Access - gir en 1,5 meters døråpning for passasjerer og innlasting av bagasje gjennom hengslede fordører og skyvedører bak og dørstolpene integrert i dørene.
B-MAX ble for øvrig tildelt de maksimale 5 stjernene fra Euro NCAP, den uavhengige organisasjonen for kollisjonstester og sikkerhetsanalyser.
# # #

Finn nye Ford B-MAX hos i Sulland forhandlerne i Lillehammer, Hamar, Elverum, Kongsvinger og Jessheim.Nyheter