COOKIE POLICY
Informasjonskapsler er avgjørende for at vi kan yte deg bedre service. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg som person. Du finner mer om cookies under Datasikkerhet

31.10.2011

15 millioner Ford Fiesta etter 35 år

Ford Fiesta kan i 2011 markere to milepæler. For det første er det 35 år siden modellen ble lansert som Fords første småbil. Dessuten er det produsert 15 millioner eksemplarer på verdensbasis, fordelt over seks modellgenerasjoner.
 
Men til tross for sine 35 år viser ikke modellen noen midtlivskrise. Den fremstår faktisk friskere enn noensinne både innvendig og utvendig.
 
15 millioner biler produsert på 35 år sier mye om modellens popularitet opp gjennom årene – og at den fortsatt er blant Europas mest solgte bilmodeller viser det faktum at bare 28 måneder etter lanseringen av den nyeste generasjonen ble bil nr. 1 million bygget.
 
Som Europas mest kjøpte småbil i 2009 og 2010 – og på vei til å bli det samme i 2011- er Fiesta en av Fords største suksesshistorier – med sterk appell til flere generasjoner bilkjøpere på grunn av tidsriktig design, gode kjøreegenskaper og drivstofføkonomiske motorer.
 
Den første Fiestaen ble produsert ved Fords spanske fabrikk i Valencia i 1976 som svar på en drivstoffkrise som nesten brakte verden ned i knestående.
 
I dag bygges Fiesta i Valencia, ved den tyske fabrikken i Kôln og i Nanjing i Kina, Rayong Thailand og Cuautitlàn i Mexico.

Les pressemeldingenNyheter